fbpx

Persediaan Asas Ke Luar Negara

Masyarakat di Malaysia ni amat suka untuk pergi melancong ke luar negara. hal ini kerana masyarakat Malaysia ingin merasakan suasana di negara luar. Namun hal sedemikian, kita juga perlu membuat persediaan jika ingin ke luar negara. Persediaan asas ni lah yang kita selalu ambil ringan sampaikan kita bole menjadi kelam-kabut bila ditimpa sebarang masalah walaupun […]

Read More...

10 Tips Terbaik Travel Dengan Anak Kecil

Apabila sudah berkahwin dan mempunyai anak, setiap pasangan mempunyai hasrat untuk melancong ke luar negara bersama anak. namun ramai di antara kalangan mereka yang risau akan anak mereka ketika pergi melancong. Disini saya akan memberi 10 Tips yang sememangnya terbaik apabila hendak membawa anak kecil pergi travel bersama.   Pengurusan Masa Ok kalau kita dah […]

Read More...

Tempat Percutian Menarik Di Jammu & Kashmir

TEMPAT PERCUTIAN MENARIK DI JAMMU & KASHMIR Jammu & Kashmir terbahagi kepada 3 daerah iaitu Jammu, Kashmir Valley & Ladakh. Jammu ialah tempat suci untuk budaya Hindu. Kashmir pula lebih dikenali sebagai tempat bergunung-ganang yang didiami oleh penduduk yang beragama Islam. Sementara Ladakh atau dikenali sebagai Little Tibet ialah daerah yang bersempadan dengan China yang […]

Read More...

Tips Merancang Percutian Dengan Bajet

Anda ingin merancang percutian yang seronok, tetapi anda risau takut berbelanja lebih dari bajet yang ada. Tambah pula jika membawa satu keluarga, bertambah kerisauan yang ada. Jangan risau, kali ini kami membawakan khas bagaimana merancang percutian dengan bajet. Mari baca. Semoga bermanfaat buat semua. Perancangan waktu yang tepat. Perkara pertama sekali jika anda ingin pergi […]

Read More...

Tips Pemilihan Sunblock Terbaik semasa bercuti

Tips Pemilihan Sunblock Terbaik semasa bercuti “Dah pakai sunblock tapi masih sunburn ?? TIDAKKK !!! Salah ke aku pilih jenis sunblock tu?” Memandangkan cuaca di negara kita ini yang tak menentu dengan peningkatan suhu panas sehingga mencecah 40 darjah celcius. Panas bukan? Jadi for sure la mat mat jambu dan gadis gadis di luar sana perlu untuk […]

Read More...

10 Bekalan Makanan Terbaik Peneman Mr.& Mrs. Traveler Bajet

BEKALAN MAKANAN TERBAIK BUAT TRAVELER BAJET   Harini admin nak flashback  time admin pegi bercuti di Spain dulu. First time pi luar negara, memang tak terfikir nak bawa bekalan makanan sangat. Sampai sana, mula-mula meraung sebab buntu nak cari makanan halal sebab belum master jalan-jalan di sana. Kita pulak memang traveler bajet ja.   Jadi, […]

Read More...

Nature Escape! Tarikan Semulajadi Malaysia: Pasti Tidak Mengecewakan!

NATURE ESCAPE! TARIKAN SEMULAJADI DI MALAYSIA. Terasa sesak dek kesibukan bandar?.Ingin lari dari kehidupan metropolitan dan menikmati keindahan alam semulajadi?. Retreat diri anda dengan nature yang menenangkan. Ciptakan 1001 memori terindah bersama kesayangan di beberapa tarikan menarik yang menjanjikan “the best of nature”. Confirm tidak akan dilupakan. 1. Terapi Jiwa Semulajadi di Pulau Rawa, Johor  […]

Read More...

Tips yang boleh MENJIMATKAN poket semasa bercuti

Tips yang boleh MENJIMATKAN poket semasa bercuti Amalan bercuti dalam kalangan masyarakat kini sudah mula mendapat sambutan umum. Jika duit simpanan anda sudah dileburkan pada tiket penerbangan, pasti ada cara lain untuk bercuti, dalam masa yang sama anda masih boleh berjimat poket, bukan? Ini dia tips menjimatkan poket semasa bercuti untuk tatapan anda semua. Sumber […]

Read More...

Dikuasakan oleh Madini Travel & Tours Sdn Bhd.